Ce-i trecutul?

Trecutul nu trebuie uitat… ci trebuie acceptat așa cum ni-l creăm. Viața ne scoate mereu în față persoanele de care avem cu adevărat nevoie și care mai de vreme sau mai târziu vor conta în prezentul sau trecutul nostru. De ce să fugim de trecut? Ne-a făcut vreun rău inteționat? Singurii vinovați de ceea ce ni se întâmplă suntem chiar noi, oamenii. Nu suntem capabili să ne acceptăm propriile greșeli. De-a lungul anilor, omul se schimbă… uneori prea repede, alteori prea greu.

 

Amintirile nu trebuie percepute ca ceva urât… trebuie să ne gândim că datorită lor avem povești de împărtășit celor care au suficientă răbdare în a ne asculta.Fiecare om duce o poveste în spate… unii oameni știu să ne spună povești frumoase, alții triste. Trecutul este cel care ne furnizează toate amintirile… fără trecut nu există prezent și viitor. Fii mândru de trecutul tău, indiferent care e acesta.  Dar ce e trecutul acesta?? Unii ar spune că e ceva ce îți face rău, iar alții ți-ar spune că e singurul motiv pentru care omul are amintiri. Cert este că fără el, omul nu ar ști aprecia ceea ce are în prezent. Iubiți-vă trecutul!

large (49)

“Timpul este prea lent pentru cei care asteapta, prea iute pentru cei care se tem, prea lung pentru cei care se plang, prea scurt pentru cei care sarbatoresc, dar, pentru cei ce iubesc, timpul este o eternitate.” William Shakespeare

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s